Problem s vremenom
148

Uzalud napori organizatora: Odgođena današnja utrka FIS Evropa kupa na Bjelašnici

D. P.
Magla je stvarala probleme organizatorima i takmičarima (Foto: T. S./Klix.ba)
(Foto: T. S./Klix.ba)
Utrka FIS Evropa kupa na Bjelašnici, koju je sportska javnost u našoj zemlji s nestrpljenjem čekala, otkazana je zbog vremenskih uslova.

Danas je na Bjelašnici trebala biti održana super G utrka u okviru FIS Evropa kupa, drugog po jačini takmičenja iza Svjetskog kupa u alpskom skijanju.

Međutim, uprkos velikim naporima organizatora i odličnoj organizaciji, vremenski uslovi danas nisu dozvolili održavanje utrke pa je ona pomjerena za sutra.

Naime, problem je gusta magla koja stvara probleme organizatorima i učesnicima. Najveći problem je slaba vidljivost na startu.

Veliki broj fanova skijanja okupio se na Bjelašnici (Foto: T. S./Klix.ba)
Veliki broj fanova skijanja okupio se na Bjelašnici (Foto: T. S./Klix.ba)

Skijanje u tako maglovitim uslovima moglo bi biti vrlo riskantno za takmičare, tako da su organizatori prvo pomjerili utrku za sat i po, a onda donijeli odluku da je otkažu za danas.

Tako će sutra biti održane obje utrke, a ne po jedna, kako je bilo planirano u propisima FIS-a.

Podsjetimo, na FIS Evropa kup stižu takmičarke iz devet zemalja Starog kontinenta, među kojima su skijaške velesile poput Italije, Švicarske, Austrije, Njemačke ili Francuske. Našu zemlju predstavlja Elvedina Muzaferija, koja je već osvajala bodove u Evropa kupu.