Skijanje
2

Trojica Andersa i jedan Rune timski prvaci u skijaškim skokovima

FENA
Foto: EPA
Foto: EPA
Norveška reprezentacija u skijaškim skokovima osvojila je naslov timskog svjetskog prvaka na SP-u švedskom Falunu, srebro je pripalo Austriji, a bronza Poljskoj.

Tri Andersa, Bardal, Jacobsen i Fannemel te Rune Velta novi su svjetski timski prvaci u skijaškim skokovima. Ujednačenim nastupom Norvežani su na velikoj, 134-metarskoj skakakonici u dvije serije skupili 872,6 bodova te za 19,4 bodova nadmašili branitelje naslova Austrijance (Stefan Kraft, Michael Hayboeck, Manuel Poppinger, Gregor Schlierenzauer).

Austrijanci su nakon prve serije bili na trećem mjestu, ali su s druga četiri skoka nadmašili Japance (Junshiro Kobayashi, Daiki Ito, Taku Takeuchi, Noriaki Kasai) koji su s drugog pali na četvrto mjesto, jer su ih u drugoj seriji preskočili i Poljaci (Piotr Zyla, Klemens Muranka, Jan Ziobro, Kamil Stoch) koji su za pobjednicima zaostali 24,5 boda.

Osim Japana, bez odličja su ostali i timski olimpijski pobjednici Nijemci koji su osvojili peto mjesto (809,2 bodova), a šesti su bili Slovenci (797,5 bodova).

Svjetsko prvenstvo u nordijskom skijanju u švedskom Falunu završava u nedjelju utrkom skijaša-trkača na 50 km klasičnim načinom.