Prvakinja u spustu
4

Teška povreda će Ilku Štuhec natjerati da propusti Zimske olimpijske igre

Piše: K. H.
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Aktuelna svjetska prvakinja u spustu i osvajačica malog Kristalnog globusa u toj disciplini Ilka Štuhec doživjela je tešku povredu lijevog koljena zbog koje će propustiti Zimske olimpijske igre.

Slovenka je povredu doživjela na treningu, a prvi medicinski pregledi pokazali su da se radi o pucanju prednjih križnih ligamenata. Nju očekuje višemjesečni oporavak, a Štuhec je važila za prvu favoritkinju u spustu na Olimpijskim igrama koje se održavaju u Pyeongchangu sljedeće godine.

"Prema sadašnjem stanju, ona će morati propustiti najveći dio, ako ne i čitavu sezonu Svjetskog kupa, uključujući i Zimske olimpijske igre u Pyeongchangu u februaru", potvrdio je glasnogovornik Skijaškog saveza Slovenije Tilen Lamut.

Razočarana i tužna bila je i sama skijašica, a ona je na svom Twitter profilu napisala da joj ne nedostaje motivacije za povratak na stazu.

"Nažalost, ovo je bio jedan od posljednjih mojih startova u idućih nekoliko mjeseci. Tužna sam i ljuta u ovom trenutku, no isto tako i motivisana da se vratim na stazu", napisala je Ilka na Twitteru nakon povrede.