Slalom
0

Sjajan povratak Grangea, Kostelić treći

Totalsport
Foto: AP
Foto: AP
Veliki povratak skijanju pobjedom u finskom Leviju najavio je 26-godišnji Francuz Jean-Baptiste Grange. Ivica Kostelić osvojio je treće mjesto u prvom slalomu skijaša u novoj sezoni.

Sjajan povratak skijanju najavio je Grange, kojem je prošle sezone u decembru pukao prednji križni ligament desnog koljena u Beaver Creeku, zbog čega je propustio gotovo cijelu sezonu. Posljednju pobjedu prije ove u Leviju ostvario je u januaru 2009. godine u Zagrebu. Te sezone (2008/09) osvojio je i mali Kristalni globus u slalomu.

Kostelić je u prvoj vožnji držao šesto mjesto, sa 77 stotinki zaostatka za Grangeom, koji je bio vodeći nakon prve vožnje, a svoju je poziciju uspio obraniti i u drugoj, te se dokopao svoje sedme pobjede u Svjetskom kupu (šeste u slalomu), a druge u Leviju, nakon 2008. godine.

Uz Grangea, bolji od Ivice Kostelića u drugoj vožnji bio je Šveđanin Andre Myhrer, koji je imao najbrže vrijeme drugog laufa, te je na kraju zaostao za francuskim skijašem 33 stotinke.

Austrijanac Manfred Pranger, koji je bio treći u prvoj vožnji, na kraju je završio peti (+1.35).

Austrijanac Reinfried Herbst, koji je prošle sezone bio ukupni pobjednik slaloma, a jednu od četiri pobjede te sezone (od ukupno 9 u karijeri) ostvario je baš u Leviju, bio je jedan od čak 30 skijaša koji nisu završili niti prvu vožnju.

Izletio je već u gornjem dijelu staze. Uz njega, prvu vožnju nisu završili niti Herbstovi sunarodnjaci Benjamin Raich i Marcel Hirscher, kao niti Kanađanin Michael Janyk, Talijan Giuliano Razzoli, Amerikanac Bode Miller, nažalost i naš Dalibor Šamšal.

SK, slalom u Leviju, rezultati:

  1. Grange (Fra) 1:46.64
  2. Myhrer (Šve) +0.33
  3. Kostelić (Hrv) +0.97
  4. Deville (Ita) +1.25
  5. Pranger (Aut) +1.35
  6. Zurbrigen (Švi) +1.47