Skijanje
35

Šest bh. takmičara na SP u alpskom skijanju u St. Moritzu

Klix.ba
Od 6. do 20. februara se u St. Moritzu u Švicarskoj održava Svjetsko prvenstvo u alpskom skijanju, a BiH će predstavljati šest takmičara u pratnji dva trenera.

Predstavnici BiH su Elvedina Muzaferija, Žana Novaković, Igor Laikert, Eman Emrić, Marko Šljivić i Emir Lokmić, a uz njih su treneri Rejmon Horo i Nedžad Mirojević.

Sa delegacijom će putovati i podpredsjednik Skijaškog saveza BiH gospodin Mario Laikert.

Svi navedeni takmičari će učestvovati samo u tehničkim disciplinama, a to su slalom i veleslalom. Prema pravilima Međunarodne skijaške federacije, svi takmičari će voziti kvalifikacionu utrku kako bi izborili pravo da učestvuju u finalnoj trci Svjetskog prvenstva.

Ženski tim će otputovati za St. Moritz 10. februara, dok će muška ekipa na put krenuti 14. februara.

Kvalifikacijske trke veleslaloma za žene počinju 13. februara, dok su kvalifikacije za muškarce zakazane za 16. februar. Kada je riječ o slalomu, ženske kvalifikacije se voze 17, a muške a 18. februara.

"Nadamo se da će svi navedeni takmičari ostvariti plasman u finalnoj trci s obzirom na njihovu formu i treninge. Svi takmičari trenutno borave u BiH i odrađuju finalne pripreme na Ravnoj planini-Majnex", saopćeno je iz Ski saveza BiH.