Thomas Morgenstern
0

"Sada je pritisak pao s mojih leđa i slijedi zabava"

Totalsport
Foto: AP
Foto: AP
"Sve mi mi liči na neki film i bit će potrebno neko vrijeme da mi se emocije slegnu", izjava je Thomasa Morgensterna, ukupnog pobjednika Novogodišnje turneje skijaša-skakača.

Trostruki olimpijski pobjednik i četverostruki timski svjetski prvak niski svojih uspjeha dodao je i pobjedu na Četiri skakaonice, svoju ukupno premijernu u takmičenju. Stigao je vodeći takmičar Svjetskog kupa do nje pobjedama u Oberstdorfu i Innsbrucku, 14. mjestom u Garmisch-Partenkirchenu i drugim u Bischofshofenu, na posljednjoj stanici turneje.

"Pobjednik Novogodišnje turneje, to sjajno zvuči", dodao je uz priznanje kako će sada s njegovih leđa pasti ogromni pritisak.

"To me posebno veseli, u nastavku sezone želim se zabavljati. Bit će mi sada lakše, pogotovo na Svjetskom prvenstvu u Oslu."

Morgenstern je na SP-u održanom u Sapporu 2007. godine osvojio bronzanu medalju, a upravo je individualno zlato sa svjetskih smotri jedino što nedostaje u njegovoj bogatoj riznici uspjeha. Bio je treći i na prvenstvu letača u Bad Mittendorfu 2006.

"Nemam si time namjeru razbijati glavu, do SP-a je još dovoljno vremena (krajem februara). O tome možemo razgovarati za mjesec dana", zaključio je pobjednik Svjetskoga kupa iz sezone 2007/08.