Skijanje
0

Ruska skijašica koja je povrijedila leđa prebačena u Njemačku

SRNA
Povrijeđena ruska skijašica Marija Komissarova prebačena je na dalje liječenje u Njemačku, nakon što je tokom treninga na Zimskim olimpijskim igrama u Sočiju teže povrijedila leđa, saopćila je Federacija akrobatskog skijanja Rusije.

"Ruski specijalisti dali su Maši Komissarovoj svu neophodnu ljekarsku pomoć. Ona je prebačena u Njemačku na dalje liječenje", navodi se u saopćenju, prenose ruski mediji.

Prema pisanju ruskih medija, Komissarova je doživjela prelom dvanaestog torakalnog pršljena, a ruski ljekari uspjeli su da joj ugrade metalni implant i obnove uništeni dio kičme.

Odmah nakon nesreće ona je podvrgnuta operaciji koja je trajala više od šest sati i njeno stanje je stabilno, navodi RIA "Novosti".

Ruski premijer Dmitrij Medvedev poručio je danas Komissarovoj da su milioni njenih sunarodnjaka zabrinuti za njeno zdravlje i nadaju se skorom oporavku.

"Vi ste jaka osoba i uvjeren sam da će vam olimpijski duh, istrajnost i posvećenost pomoći da se izborite sa ovom situacijom", naveo je Medvedev u telegramu upućenom 23-godišnjoj ruskoj skijašici.

Predsjednik Rusije Vladimir Putin posjetio je ranije Komissarovu i poželio joj brz oporavak.