Osvojila Svjetski kup
0

Riesch: Ovo je moj najveći uspjeh u karijeri

Totalsport
Foto: Reuters
Foto: Reuters
Maria Riesch, 26-godišnja njemačka skijašica, osvajačica je ovosezonskog Svjetskog kupa i to tako što je na kraju sezone osvojila tri boda više od Amerikanke Lindsey Vonn.

Subotnji veleslalom je trebao biti kulminacija borbe između ove dvije skijašice, no loše vrijeme nije dopustilo održavanje te utrke. Tako je Riesch mogla početi slaviti sa 1.728 boda, dok je pobjednica zadnje tri godine Vonn ostala na 1.725.

Treba se u tom pogledu vratiti na slalom od petka kada je Riesch osvojila četvrto mjesto i tako preskočila u ukupnom redoslijedu Vonn za tri boda. Inače, da je u toj utrci Riesch bila sporija samo dvije stotinke osvojila bi peto mjesto i tada bi u ukupnom redoslijedu ostala iza Vonn.

"Ovo je stvarno konačna i prava nagrada za cijelu sezonu", govorila je Riesch za Bild odmah nakon saznanja da se velelslalom neće voziti.

"Isto tako, ovo je za moja shvaćanja najveći uspjeh u karijeri. Imam olimpijsko i svjetsko zlato, znam kako je osjećati taj uspjeh, no kao sportaša ovo me čini uzvišenom. Cijela sezona je nešto mnogo duže i kada si prvi nakon toliko borbe osjećate se fenomenalno", završila je njemačka skijašica.