Skijanje
0

Renate Goetschl pobijedila u super-G utrci u San Sicariu

Sarajevo-x.com
Foto: AP
Foto: AP
Austrijska skijašica Renate Goetschl osvojila je treću od ukupno četiri održane super-G utrke u ovoj sezoni, što je stavlja u red glavnih favorita za osvajanje titule na svjetskom prvenstvu u ovoj disciplini, koje se održava iduće sedmice u švedskom Areu.

Goetschl (31) je na stazi San Sicario u Italiji, zauzela prvo mjesto, što joj je peta pobjeda u ovoj sezoni i 43. u karijeri.

Amerikanka Lindesy C. Kildow je zauzela drugo mjesto, a Austrijanka Christine Sponring, sa visokim startnim brojem 36, uspjela je doći do trećeg mjesta.

Goetschl je veliki favorit i u disciplini spusta, gdje ove godine ima dvije pobjede, a na treningu spusta u San Sicariu je zauzela prvo mjesto.

U ovosezonskom super-G poretku, Goetschl na prvom mjestu ima 360 bodova, Austrijanka Nicole Hosp ima 218 bodova na drugom mjestu, a Amerikanka Kildow je treća sa 210 bodova.

U ukupnom poretku vodi Marlies Schild sa 894 boda, ispred Hosp (852), Amerikanke Julie Mancuso (826) i Goetschl (821). Trenutni poredak nagovještava tijesnu utrku za titulu do samog kraja sezone.