Alpsko skijanje
0

Prva pobjeda Anje Paerson ove sezone

FENA
Anja Paerson (Foto: AP)
Anja Paerson (Foto: AP)
Švedska skijaška veteranka Anja Paerson ostvarila je prvu pobjedu ove sezone u Svjetskom kupu, a ukupno 41. u karijeri. Paerson je do prve pobjede u sezoni stigla u švicarskom zimovalištu u St. Moritzu, gdje se vozila druga ovosezonska superkombinacija.

Paerson je u prijepodnevnom superveleslalomu bila osma s 1,15 sekundi zaostataka za najbržom Austrijankom Andreom Fischbacher, ali je izvrsnim slalomskim nastupom napokon došla do pobjede nakon posta od godine dana i slavlja u spustu u Altenmarkt-Zauchenseeu. Prvu pobjedu Paerson je ostvarila 3. decembra 1998. kada je osvojila slalom u Mammoth Mountainu u SAD-u.

Paerson je na kraju slavila s 43 stotinke prednosti ispred Austrijanke Michaele Kirchgasser, koja je nakon superveleslaloma bila 11. Treće mjesto pripalo je vodećoj u ukupnom poretku Svjetskog kupa Amerikanki Lindsey Vonn, koja je imala 92 stotinke sporije vrijeme.

U ukupnom poretku Svjetskog kupa vodi Vonn s 1.166 bodova te je povećala prednost ispred Riesch, koja je ostala na 1.050 bodova. Današnjom pobjedom Paerson se probila na treće mjesto u ukupnom poretku (836) preskočivši Austrijanku Kathrin Zettel.

U St. Moritzu vozit će se još dvije utrke. Sutra je na rasporedu spust, a u nedjelju superveleslalom.