Skijanje
0

Poutiainen najbolja na otvaranju nove skijaške sezone

Totalsport
Foto: Reuters
Foto: Reuters
Tanja Poutiainen najbolje je startala u novu skijašku sezonu. Finkinja je u obranu naslova najbolje veleslalomašice Svjetskog kupa krenula pobjedom u austrijskom Söldenu.

Poutiainen je do devete pobjede u Svjetskom kupu stigla na ledenjaku Rettenbach, tradicionalnom mjestu otvaranja skijaške sezone.

Finkinja je nakon prve vožnje bila na trećem mjestu, no u drugoj je nadoknadila zaostatak za dvjema Talijankama. Manuela Mölgg, drugoplasirana u prvoj vožnji, nije ni završila utrku, dok je vodeća Denise Karbon zaostala u donjem dijelu staze i na kraju završila tek na trećem mjestu.

Do drugog je mjesta doskijala domaća uzdanica i lanjska pobjednica Söldena Kathrin Zettel koja je za Poutiainen zaostala svega jednu stotinku. Među dobitnicama druge vožnje su i Slovenka Tina Maze koja je šesto mjesto pretvorila u četvrto na kraju utrke, Anja Pärson koja je s desetog napredovala na šesto mjesto, a posebno Camilla Alfieri. Talijanka je u prvoj vožnji bila 23., a na koncu je slavila plasman na deseto mjesto.

Svjetski kup, skijašice, veleslalom u Söldenu, konačni redoslijed:

  1. Tanja Poutiainen (Fin) 2:24,96

  2. Kathrin Zettel (Avt) +0.01

  1. Denise Karbon (Ita) +0.32

  2. Tina Maze (Slo) +0.84

  3. Maria Pietilae-Holmner (Šve) +0.88

  4. Anja Pärsson (Šve) +0.95

  5. Kathrin Hölzl (Nem) +1.20

  6. Viktoria Rebensburg (Nem) +1.32

  1. Lindsey Vonn (ZDA) +1.39

  2. Camilla Alfieri (Ita) +1.47

...