Ponovo iznenadila
15

Polugola Kinsey Wolanski zbog Bryanta prekinula utrku muškog slaloma

N. K.
(Foto: EPA-EFE)
Kinsey Wolanski je postala poznata nakon što je prekinula prošlogodišnji finalni meč Lige prvaka, a sada se ponovo našla u centru pažnje zbog odavanja počasti legendarnom Kobeu Bryantu.

Naime, 23-godišnjakinja je iznenadila gledatelje i skijaše nakon što je sinoć uletjela na stazu u austrijskom Schladmingu tokom muškom slaloma te privremeno prekinula utrku.

Italijan Alex Vinatzer je upravo završavao utrku tada najbržim vremenom druge vožnje kojim je nadmašio Clementa Noela, a onda se na stazi pojavila polugola Wolanski.

Djevojka je izmakla osiguranju i uletjela na stazu s transparentom na kojem je pisalo "RIP Kobe" u znak sjećanja na košarkašku legendu koja je tragično poginula u helikopterskoj nesreći.

Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE

Međutim, ona je prošla cilj malo prije Vinatzera, koji je prvobitno slavio odlično vrijeme, a onda shvatio da je ipak prva kroz cilj prošla Wolanski.

Vinatzerov trener također isprva nije primijetio te je počeo slaviti, dok se Noel samo smješkao kada je vidio šta se dogodilo. Inače, u sinoćnjem slalomu slavio je Norvežanin Henrik Kristoffersen.