Skijanje
0

Pobjeda Brignone u veleslalomu u Aspenu, mali Globus za Worley

FENA
Foto: EPA
(Foto: EPA)
Italijanka Federica Brignone pobjednica je veleslaloma na završnici Svjetskog skijaškog kupa u Aspenu, dok je Francuskinja Tessa Worley osvojila mali Kristalni globus u toj disciplini.

U posljednjoj ženskoj utrci sezone Brignone je stigla do pobjede sa 1.44 sekunde prednosti u odnosnu na drugu sunarodnjakinju Sofiju Goggiju, dok je treće mjesto osvojila još jedna Italijanka Marta Bassino sa 1.47 sekundi iza Brignone.

U borbi za mali veleslalomski Globus bile su Worley i ukupna pobjednica Svjetskog kupa, Amerikanka Mikaela Shiffrin. Worley je imala 80 bodova više i za mali Globus bilo joj je dovoljno da utrku završi među 12 najboljih, a to je i ostvarila završivši kao peta. Usto je i Shiffrin podbacila, nakon drugog mjesta u prvoj vožnji, na kraju je pala na šesto mjesto pa je Francuskinja na kraju sakupila velikih 85 bodova više u ovoj disciplini.

U ukupnom redoslijedu Svjetskog kupa Shiffrin je slavila sa 318 bodova više od druge Slovenke Ilke Štuhec, dok je na trećem mjestu završila Goggia.