Slalom u Val d'Isereu
0

Pobjeda Austrijanca Marcela Hirschera

Totalsport
Foto: AP
Foto: AP
Austrijanac Marcel Hirscher pobjednik je drugog slaloma sezone za Svjetski kup u francuskom Val d'Isereu.

Hirscher je zauzimao četvrto mjesto nakon prve vožnje.

"Ovo je drugi najbolji dan u mom skijaškom životu. Prvi je bio prošle sezone, kada sam, također u Val d'Isereu, ostvario prvu pobjedu karijere u Svjetskom kupu, ali u veleslalomu", izjavio je 21-godišnji Hirscher, kojem je ovo bila treća pobjeda karijere u Svjetskom kupu, ali prva u slalomu. Nakon spomenutog trijumfa na ovoj stazi prije tačno godinu dana u veleslalomu, u istoj disciplini je pobijedio i u januaru ove godine u Kranjskoj Gori.

Drugo mjesto osvojio je još jedan Austrijanac, Benjamin Raich, koji je zaostao 31 stotinku, a pravi pothvat ostvario je Francuz Steve Missillier, koji je nakon prve vožnje držao 25. mjesto, a na kraju je osvojio treće mjesto i popeo se na pobjedničko postolje! Imao je zaostatak od 56 stotinki za Hirscherom.

Talijan Manfred Mölgg, vodeći nakon prve vožnje, na kraju je bio tek deveti (+1.47).

Popis skijaša koji su u ovoj utrci osvojili bodove zaključio je Amerikanac Ted Ligety, pobjednik veleslaloma na istoj stazi u subotu, koji je osvojio 25. mjesto. Ligety je napravio grešku i stao, ali se ipak vratio na stazu i stigao u cilj sa više od 36 sekundi zaostatka za pobjednikom.

Pobjednik prvog slaloma sezone u finskom Leviju, Francuz Jean-Baptiste Grange, povratnik na staze, nakon što je propustio gotovo cijelu prošlu sezonu zbog puknuća prednjeg križnog ligamenta desnog koljena, u Val d'Isereu je od starta u prvoj vožnji bio nesiguran, te je izletio pred ciljem. Uz njega, od boljih slalomaša utrku nisu završili niti Herbst, Lizeroux, Razzoli i Pranger.

Hirsher i Grange dijele prvo mjesto u poretku slaloma sa 100 bodova obojica, a Hrvat Ivica Kostelić, koji je u Leviju osvojio treće mjesto, zauzima 8. poziciju sa 73 boda. U ukupnom poretku vode Norvežanin Svindal sa 236 i Amerikanac Ligety sa 221 bodom, a Hirscher se probio na treće mjesto s 200 bodova. 

Slalom (m) za Svjetski kup u Val d'Isereu, rezultati:

  1. Hirscher (Aut) 1:44.70
  2. Raich (Aut) +0.31
  3. Missillier (Fra) +0.56
  4. Zurbriggen (Švi) +0.75
  5. Cousineau (Kan) +1.13...

Trenutni poredak u slalomu (nakon dvije utrke):

  1. Hirscher (Aut) 100
  1. Grange (Fra) 100
  2. Zurbriggen (Švi) 90...

Trenutni poredak u Svjetskom kupu:

  1. Svindal (Nor) 236
  2. Ligety (SAD) 221
  3. Hirscher (Aut) 200...