Ivo Zupan
0

Osposobiti skakaonice na Igmanu

FENA
Bivši prvak u skijaškim skokovima i direktor skakaonica u Kranjskoj Gori Ivo Zupan posjetio je danas Igman, gdje je sa stručnim timom ZOI-ja izvršio pregled i uvid u trenutno stanje olimpijskih skakaonica.

Cilj dolaska slovenskog stručnjaka je analiza mogućnosti obnove i stavljanja skakaonica u funkciju, što je jedan od projekata koje KJP ZOI '84 planira da realizira.

"Naš cilj je okretanje djece ka ovoj disciplini, te ćemo učiniti sve što je u okviru naših mogućnosti za instaliranje niza manjih skakaonica, gdje će djeci biti pružena mogućnost upoznavanja s ovim sportom. Također ćemo uraditi sve za osposobljavanje postojećih skakaonica na Igmanu. Međutim, s obzirom na globalnu ekonomsku krizu, sve naredne korake koji zahtijevaju finansijske izdatke radit ćemo etapno. Trebat ćemo podršku odgovarajućih struktura vlasti", rekao je Nedžad Ajnadžić, direktor ZOI '84.

Ivo Zupan je rekao kako je stanje skakaonica na Igmanu iznad njegovih očekivanje.

"Osposobljavanjem skakaonica steći će se svi uvjeti za održavanje velikih FIS takmičenja. Nema dileme da se ove skakaonice uz malo truda mogu prilagoditi FIS standardima. Velika šteta je da stoje neiskorištene", istakao je Zupan, kojem je kao specijalnom gostu dodijeljen Srebrenjak XIV ZOI.

Stručni tim će sutra posjetiti i brdo Mojmilo, gdje će KJP ZOI '84 OCS zajedno sa Općinom Novi Grad formirati novu poslovnicu.