Skijanje
3

Novaković: Uslovi na stazi bili su teški

FENA
Žana Novaković (Foto: AFP)
Žana Novaković (Foto: AFP)
Bosanskohercegovačka skijašica Žana Novaković osvojila je danas 37. mjesto u veleslalomu na Zimskim olimpijskim igrama u Sočiju.

Novaković, koja je nakon prve vožnje zauzimala 42. poziciju, u drugoj vožnji popravila je svoj plasman te na kraju zauzela 37. mjesto sa zaostatkom od 10.91 sekundi za pobjednicom Tinom Maze.

U izjavi za Agenciju FENA Novaković je kazala da nije u potpunosti zadovoljna svojim nastupom, ali da su uslovi na stazi bili loši.

"Prvom vožnjom nisam zadovoljna jer sam napravila nekoliko grešaka. Nešto bolje sam odvezla drugu vožnju, što je na kraju rezultiralo 37. mjestom. Očekivala sam možda i bolji rezultat, ali su na stazi bili zaista teški uslovi, loša vidljivost zbog magle. Svi koji su gledali trku mogli su vidjeti da nije bilo lako za sve djevojke, a posebno za nas s visokim startnim brojevima", izjavila je Novaković.

Ovo je najboljoj bh. skijašici bio prvi nastup u Sočiju, a naredni je očekuje u petak kada će voziti slalom. Nije željela da govori o očekivanjima, ali je kazala da će dati sve od sebe kako bi ostvarila što bolji rezultat.