Skijanje
0

Na Igmanu manifestacija "Sarajlije, svi na snijeg"

FENA
Zamjenik gradonačelnice Sarajeva Josip Jurišić sa saradnicima primio je danas predsjednika Upravnog odbora Ski kluba "Širokača" Hikmeta Jažića i sekretara ovog kluba Stamenka Fišera, koji su prezentirali aktivnosti "Širokače" u organiziranju manifestacije "Sarajlije, svi na snijeg".

Ova tradicionalna manifestacija bit će održana 11. februara na Velikom polju na Igmanu pod pokroviteljstvom Grada Sarajeva, a u okviru Programa obilježavanja godišnjice održavanja Zimskih olimpijskih igara 1984.-2007.

Manifestacija je uključena u proslavu 70 godina nordijskog skijanja u BiH, a članovi Ski-kluba preuzeli su njenu organizaciju, do formiranja ekipe poletaraca-skijaša učenika OŠ "Vrhbosna.

Hikmet Jažić je u toku susreta istakao da Ski klub "Širokača", već petu godinu, u saradnji s Općinom Stari Grad, održava besplatnu školu skijanja za male sugrađane.

Dogradonačelnik Jurišić je predložio osnivanje gradskog skijaškog saveza koji bi objedinio sva skijaška udruženja s područja Sarajeva te istakao kako je Grad Sarajevo izdvojio novac za održavanje manifestacije "Sarajlije, svi na snijeg" jer cijeni važnost ovakvih manifestacija koje promoviraju ideju olimpijskog Sarajeva, podstiču razvoj zimskih sportova i zdravog stila života kod svih kategorija stanovništva.

Jurišić je za 18. februar najavio i održavanje "Prve gradske ulične trke u sankanju" koju, u okviru projekta "Sarajevo-zdravi grad", organizira Grad Sarajevo u partnerstvu s Klubom sportova na ledu ALFA-Sarajevo.