Bh. skijašica
0

Muzaferija sumirala sezonu u Svjetskom kupu: Ponosna sam na rezultate, a mogu ostvariti još više

E. B.
Foto: V. D./Klix.ba
(Foto: V. D./Klix.ba)
Najbolja bh. skijašica Elvedina Muzaferija je danas u Sarajevu održala konferenciju za medije na kojoj je sumirala najbolju sezonu u Svjetskom kupu u karijeri.

"Ponosna sam što mogu da ostvarujem ove rezultate za svoju državu. Dokazala sam da je moguće ostvariti rezultat u zimskim sportovima kada je u pitanju naša BiH. Sezona nije krenula kako smo očekivali, a cilj mi je bio plasman u Top 30 u jednoj od disciplina. Na kraju sam sezonu završila na 23. mjestu u superveleslalomu i 24. u spustu, a prvi put je BiH imala predstavnicu na završnici Svjetskog kupa. Veoma sam ponosna na svoje rezultate, a mogu ostvariti još više", poručila je Elvedina.

Na današnjoj konferenciji za medije obratili su se i predsjednik Skijaškog saveza BiH Samir Smajić koji je istakao da je ponosan na Muzaferijin 151 bod ove sezone u Svjetskom kupu, dok je ministar kulture i sporta Kantona Sarajevo Kenan Magoda istakao da vlast mora novčano podržati sportiste, te da će Kanton Sarajevo osigurati sve uslove da Elvedina može nastaviti nizati uspjehe.

Također, nastavak podrške Elvedini je najavio i direktor Turističke zajednice Kantona Sarajevo Haris Fazlagić.