Sutra želi biti bolja
17

Muzaferija se oglasila nakon pada u Saalbachu: Osjećala sam se grozno

N. M.
Muzaferiju čeka posljednja utrka sezone (Foto: FIS)
Muzaferiju čeka posljednja utrka sezone (Foto: FIS)
Bosanskohercegovačka skijašica Elvedina Muzaferija jutros je padom okončala svoj nastup u utrci superveleslaloma u finalu Svjetskog kupa u Saalbachu.
Muzaferija je sjajno započela utrku i na prvom prolazu je imala prednost u odnosu na vodeću od 15 stotinki, mnogo je riskirala i na kraju je padom završila utrku u prvoj polovini staze.
Oglasila se 24-godišnja Visočanka nakon utrke izjavom u kojoj je kazala da se osjećala grozno.

"U prvom sektoru uspjela sam biti jako dobra. Nakon toga vidjeli ste šta se desilo, trenutak disbalansa me koštao. Iako znam da je i to dio skijanja, osjećala sam se grozno. Međutim, nemam vremena za gubljenje. Samo je pitanje vremena kada ću sastaviti stazu istom dinamikom od starta do cilja, i ako budem skijala sutra kao prvi sektor danas, to može biti jako dobar rezultat. Sutra želim skijati bolje i obradovati sve one koji navijaju za mene. Posebno one koji su zbog mene došli u Saalbach”, poručila je Muzaferija.

Današnju utrku nije završila ni Francuskinja Laura Gauche, koja je kontrolu nad skijama izgubila u istom dijelu staze u kojem je i Muzaferija završila današnji nastup.

Kao pobjednica izašla je Ester Ledecka, a na podijumu su se našle i Federica Brignone i Kajsa Lie Vickhoff. Na sedmoj poziciji danas je završila vodeća u ukupnom poretku Lara Gut Behrami, ali to je bilo dovoljno da zadrži prednost za Mali kristalni globus.

Uprkos tome što je naša najbolja alpska skijašica danas ostala bez bodova, ova sezona ostat će upamćena po prvom učešću Bosne i Hercegovine u finalu Svjetskog kupa, i historijskom 23. plasmanu Elvedine Muzaferije u poretku Super-G discipline.

Što se tiče njene sutrašnje utrke, radi se o utrci finala Svjetskog kupa u disciplini spust.

Početak utrke zakazan je za 11:15 sati, a direktan prijenos ćete ponovo moći pratiti na Eurosportu 1.