Nakon slalomske utrke
3

Maze: Popila sam previše kafe; Shiffrin: Tina me tjerala prema naprijed

Totalsport
Maze i Shiffrin (Foto: AFP)
Maze i Shiffrin (Foto: AFP)
Iako je Tina Maze bila u dobitnoj poziciji za osvajanje trećeg Malog kristalnog globusa ove sezone, onog slalomskog, on je u konačnici na završnici Svjetskog skijaškog kupa u Lenzerheideu pripao Amerikanki Mikaeli Shiffrin.

"Razočarana sam i prazna nakon svih tih utrka i emocija kroz cijelu sezonu. Danas sam promašila svoj ritual u drugoj vožnji i nisam bila prava. Neke sam stvari radila naopako, ali na greškama se uči. Ovaj je put razmak između dvije vožnje bio vrlo mali, a obično je između dviju vožnji više vremena. Popila sam također previše kafe, pa mi se u drugoj vožnji malo vrtjelo. Svjesna sam da sam pogriješila s tim. Ne osjećam se dobro, ali moram biti pozitivna. Sezona je bila sjajna, iako sam radila i greške", rekla je Maze, ukupna pobjednica Svjetskog kupa.

Slovenska je skijašica uoči posljednjeg slaloma sezone imala 7 bodova prednosti nad Shiffrin, a nakon prve vožnje i sekundu i 17 stotinki ispred Amerikanke, ali je sve prosula u drugoj vožnji i na kraju završila treća.

"Puna sam emocija. Nakon prve vožnje sam bila jako razočarana, a nakon druge, naravno, oduševljena. Danas se puno toga događalo. Jedva vjerujem da se na kraju sve tako završilo. Zapravo želim zahvaliti Tini Maze jer me jako tjerala prema naprijed", komentirala je Shiffrin, prva Amerikanka s Malim slalomskim kristalnim globusom od Tamare McKinney 1984. godine.