Skijanje
0

Marlies Schild slavila nakon 10 mjeseci

Totalsport
Foto: AFP
Foto: AFP
Sjajna austrijska skijašica Marlies Schild "vratila je vrijeme" i podsjetila na svoje najbolje dane u drugom slalomu sezone u francuskom Courchevelu.

Nakon punih 10 mjeseci bez slavlja, 32-godišnja veteranka Schild pomela je konkurenciju i ostvarila svoju 34. slalomsku pobjedu u takmičenju Svjetskog kupa. Schild je nakon prve vožnje bila treća, iza Šveđanke Fride Hansdotter i svoje devet godina mlađe sestre Bernadette. No idealnom drugom vožnjom je naprije ostavila konkurenciju 1,43 sekunde iza sebe, a potom ju ni Šveđanka ni sestra više nisu uspjele uhvatiti.

Hansdotter je zaostala 40 stotinki sekunde, dok je 23-godišnja Bernadette zakasnila u konačnici sekundu i 22 stotinke. Za mladu Austrijanku Bernadette Schild je ovo drugo postolje u karijeri, nakon što je u martu u Lenzerheideu osvojila srebreno odličje.

Pobjednica prvog slaloma sezone, Amerikanka Mikaela Shiffrin, završila je utrku tek kao 12., s dvije sekunde i 11 stotinki zaostatka za 14 godina iskusnijom Marlies Schild.

Unatoč tome Shiffrin je s 22 osvojena boda ostala vodeća skijašica u ovoj disciplini, dok se do drugog mjesta probila Frida Hansdotter. Treća je današnja pobjednica, dok je njena sestra deveta s prvih 60 bodova u sezoni.

U ukupnom poretku je i dalje vodeća Lara Gut, dok je drugoplasirana Maria Höfl-Riesch, koja je danas ostala bez bodova.

SK skijašica, slalom, Courchevel:

  1. Marlies Schild (Aut) 1:45.17
  2. Frida Hansdotter (Šve) +0.33
  3. Bernadette Schild (Aut) +1.22
  4. Kathrin Zettel (Aut) +1.43
  5. Michaela Kirchgasser (Aut) +1.56