Sarajevo
0

Manifestacija "Snow Session Snow" u subotu

FENA
Fondacija "Ekipa" i agencija "Supermarket" u partnerstvu sa Snowboard klubom "MadStyle" i JKP ZOI'84 u Sarajevu organizuju sportsku skijašku i bordersku manifestaciju "Snow Session Show".

Ovaj događaj, koji će biti održan u subotu, 13. decembra, u 16 sati na parkingu ispred Olimpijske dvorane Zetra, biće jedna od prvih "Slopestyle" manifestacija ikada održanih u Sarajevu.

"Slopestyle" je disciplina prepoznata od Međunarodne skijaške asocijacije FIS. Originalno, slopestyle je x-treem sportska disciplina i najčešće se veže uz ostale ekstremne skijaške sportove. Na "Snow Session Showu" će se na posebno pripremljenim slopestyle spravama izvoditi različite akrobacije, a ujedno i uticati na popularizaciju ovog zimskog sporta u našoj zemlji.

Ideja za organizaciju ovog događaja u Sarajevu originalno je potekla iz Freestyle ski & snowboard cluba "Madstyle" iz Sarajeva.

Osim najboljih bh. skijaša i boardera, manifestaciju će svojim umijećem učiniti dodatno atraktivnim izvrsni mladi x-treem skijaši i boarderi iz Slovenije.

Pokrovitelj manifestacije je Gradska uprava Grada Sarajeva.