Loši vremenski uslovi
0

Kultno slovensko skijalište izgleda neprepoznatljivo uoči dvije utrke Svjetskog kupa

E. K.
Kranjska Gora (Foto: Screenshot)
Kranjska Gora (Foto: Screenshot)
Kultno slovensko zimovalište Kranjska Gora je duži niz godina mjesto gdje se okupljaju najbolji svjetski skijaši, a sljedećeg vikenda su trebali organizovati utrke veleslaloma i slaloma za skijaše.

Ipak, stigla je potvrda da je subotnji veleslalom već otkazan dok je nedjeljni slalom jako upitan, a razlog su previsoke temperature ove godine, velika vlažnost zraka te kiša.

Ovakvo vrijeme čini ovu sezonu alpskog skijanja jako teškom za organizatore što se posebno vidi u završnici sezone.

U Kranjskoj Gori je temperatura sedam stepeni, pada kiša, a očekuje se da bude i deset stepena što onemogućuje skijašima da se adekvatno pripreme za svoje nastupe.

Organizatori se sada nadaju da će se ostvariti prognoza za nedjelju o ledenoj kiši i značajnom padu temperature pa da barem uspiju održati slalom.

U međuvremenu je Rai objavio snimak sa ovog kultnog skijališta koje uslijed vremenskih nepogoda izgleda neprepoznatljivo.

Dodajmo da je nakon Kranjske Gore skijašima preostala završnica u austrijskom Saalbachu u sve četiri discipline, slalomu, veleslalomu, superveleslalomu i spustu.

Skijašice su s druge strane ovog vikenda u švedskom Areu gdje će voziti također veleslalom i slalom, no tamo nije problem jer u Švedskoj ima snijega.