Dvije legende
0

Jedna od najboljih skijašica svih vremena se družila sa Federerom: Ti si moj zauvijek GOAT

E. K.
Lindsey Vonn (Foto: Instagram)
Lindsey Vonn (Foto: Instagram)
Jedna od najboljih skijašica svih vremena Lindsey Vonn je provela jučerašnji dan na skijanju sa legendarnim Švicarcem Rogerom Federerom.

Kako je istakla, ispunila joj se dugogodišnja želja da skija zajedno sa jednim od najboljih tenisera svih vremena.

"Konačno sam skijala sa prijateljem Rogerom Federerom. Moram odvojiti malo vremena da zaista razmislim o tome šta mi ovo znači, izuzetno cijenim Rogera kao sportistu i filantropa te nevjerovatnog šampiona dugi niz godina. Roger je oličenje pravog sportiste i šampiona u svakom smislu te riječi. Toliko dugo smo pričali o zajedničkom skijanju da nisam bila sigurna da li će se to dogoditi, ali evo nas", napisala je Vonn na Instagramu te dodala:

"U penziji smo, skijamo i uživamo u životu. Hvala za ovu uspomenu Rog. Ti i tvoja porodica ste zaista jedinstveni i bez obzira šta statistika kaže ti si moj zauvijek GOAT (najbolji svih vremena) jer se ne radi o statistici već o utjecaju kojeg si izvršio na mene, a ja sam samo jedan od milion. Živio prijatelju".

Sada 39-godišnja Vonn je osvojila tri olimpijske medalje te osam na Svjetskim prvenstvima, a u Svjetskom Kupu je za 19 sezona zabilježila 82 pobjede i 137 plasman na podijum što je svrstava u jednu od najboljih skijašica svih vremena.

S druge strane Federer je tokom karijere uspio osvojiti 20 Grand Slam titula i jedan je od najboljih tenisera svih vremena.