Slalom
0

Jean Baptiste Grange novi svjetski prvak

FENA
Foto: AP
Foto: AP
Francuz Jean Baptiste Grange novi je svjetski prvak na slalomu Svjetskog skijaškog prvenstva u Garmisch-Partenkirchenu.

Ivica Kostelić, koji je osvojio je osmo mjesto, nakon prve vožnje bio peti, a u drugoj je imao tek 11. najbrže vrijeme, pa je na kraju za prvakom Grangeom zaostao 1.16 sekundi.

Teški uvjeti i visoke temperature na Gudiberg stazi pogodovali su srebrnom Šveđaninu Jensu Biggmarku (+0.43), koji je u prvoj vožnji bio šesti, dok je brončani Talijan Manfred Moellg sa zaostatkom od 61 stotinke. Austrijanac Mario Matt je najboljom drugom vožnjom nakon 15. mjesta u prvom "laufu" bio nadomak medalje na četvrtom mjestu, a ispred Kostelića su se plasirali i Kanađanin Julien Cousineau, Japanac Naoki Yuasa i Talijan Cristian Deville.

Kostelić je svjetskim prvakom u slalomu bio 2003. u Sankt Moritzu, a na ovom SP-u u Garmischu osvojio je broncu iz superveleslaloma. Kostelić je i vodeći skijaš Svjetskog kupa s velikom prednošću, a 26. i 27. veljače očekuju ga nastupi u slalomu i superkombinaciji u bugarskom Banskom.

Natko Zrnčić-Dim je odustao u prvoj vožnji, a mladi Filip Zubčić je s ukupnim zaostatkom od 8.76 sekundi zauzeo 30. mjesto od ravno 100 skijaša koji su nastupili na slalomskoj utrci.

Slalom je bio završna disciplina SP-a u Garmischu, a Hrvatska je među ukupno 11 zemalja čiji su predstavnici osvojili medalje.