Skijanje
0

Janica Kostelić na državnom prvenstvu BiH?

Sarajevo-x.com
Načelnik općine Trnovo Miralem Ramić i generalni direktor ZOI 84 Nedžad Ajnadžić prisustvovali su slalomskoj trci na zagrebačkom Sljemenu koja se 15. februara održala u sklopu takmičenja za svjetski kup.

U razgovoru sa Ozrenom Mullerom, prvim trenerom olimpijske Reprezentacije Hrvatske na Olimpijadi u Abervilleu 92 i članom najužeg organizacijskog tima Snow Queen Trophy na Sljemenu od njegovog začetka do danas, Ramić i Ajnadžić su izrazili želju da Srebrnu Lisicu, državno prvenstvo u skijanju, koje će se održati 8. i 9. marta, svojim prisustvom uveliča Janica Kostelić, jedna od najboljih skijašica svih vremena.

Na isti dan bi se upriličilo i otvaranje olimpijske veleslalom staze ispod nedavno obnovljene dvosjedne žičare. Ideja je da Janica odveze jednu vožnju i da staza službeno bude nazvana po njenom imenu. Direktor Ajnadžic i Organizacioni Odbor Srebrne Lisice su već uputili službeni poziv za dolazak. Imajući u vidu da joj je kalendar prepun, Muller je obećao da ce učiniti sve da Janica dođe u predloženom terminu, saopćeno je.

Sa prijateljima iz Ski Saveza Hrvatske se takođe razgovaralo o eventualnoj organizaciji revijalne utrke „Trka Slavnih“ na kojoj bi učešće uzele stare skijaške legende poput Alberta Tombe, Ingemara Stenmarka, Marka Girardelija i još mnogih bivših ski šampiona. Predložen je decembar ove godine, kao mogući datum održavanja trke. Ovakva trka se nedavno desila na Kranjskoj Gori i sad na Sljemenu i izazvala je veliko interesovanje zaljubljenika skijanja.

Ajnadžic i Ramić su dobili garancije domaćina da će učiniti sve što je moguće da bi pomogli u organizaciji ova dva događaja s namjerom da pomognu da se olimpijskoj Bjelašnici vrati nekadašnji sjaj.