ZOI, slalom
0

Ivica Kostelić osvojio treće olimpijsko srebro

Totalsport
Foto: AP
Foto: AP
Ivica Kostelić osvojio je treće olimpijsko srebro u životu. U slalomskoj utrci na Zimskim olimpijskim igrama u Vancouveru zaostao je samo za Italijanom Giulianom Razzolijem.

Kostelić je nakon prve vožnje u Whistleru zauzimao četvrtu poziciju, ali je sjajnom drugom vožnjom izbio na prvo mjesto, nadmašivši za 28 stotinki dotad vodećeg Šveđanina Andrea Myhrera. Već je nakon nastupa sljedećeg skijaša, branitelja naslova Benjamina Raicha, postalo jasno da će Ivica osvojiti medalju. Austrijanac je, naime, u cilj ušao s trećim vremenom, zaostavši za Kostelićem 33 stotinke.

Slovenac Mitja Valenčič je bio još slabiji (87 stotinki zaostaka), a Kostelića je jedino uspio prestići 25-godišnji Razzoli, vodeći i nakon prve vožnje, koji je u cilj ušao sa 16 stotinki prednosti. Ovogodišnji pobjednik sljemenske Snježne kraljice tako je ponovio uspjeh legendarnog sunarodnjaka Alberta Tombe koji je zlatni u slalomu također bio u Kanadi, prije 22 godine u Calgaryju.

Bronca je na kraju pripala Šveđaninu Myhreru (27) koji je zaostao 44 stotinke za pobjednikom. Prva mu je to olimpijska medalja u životu, a do nje je došao nakon što je u prvoj vožnji bio tek na desetom mjestu.

Nevjerojatan je podatak da je skijaška velesila Austrija u Vancouveru ostala bez ijedne muške medalje. Benjamin Raich je slalom završio na četvrtom, Marcel Hirscher na petom, a vodeći slalomaš Svjetskog kupa Reinfried Herbst tek na desetom mjestu.

ZOI, slalom skijaša:

  1. Giuliano Razzoli (Ita) 1:39.32
  2. Ivica Kostelić (Hrv) +0.16
  1. Andre Myhrer (Šve) +0.44
  2. Benjamin Raich (Aut) +0.49
  3. Marcel Hirscher (Aut) +0.88