Manifestacija u martu
310

Ivica Kostelić i Natko Zrnčić gosti skijaškog kampa za djecu na Bjelašnici

N. K.
Ivica Kostelić (Foto: EPA-EFE)
Ivica Kostelić (Foto: EPA-EFE)
Skijaški klub Olimpic iz Sarajeva organizator je međunarodnog skijaškog kampa za djecu "Telemach children speed camp 2020" koji će se održati od 2. do 6. marta na sarajevskoj olimpijskoj planini Bjelašnici.

Promotori ove sportske manifestacije bit će vrhunski alpski skijaši Ivica Kostelić i Natko Zrnčić Dim iz Hrvatske te bh. olimpijci Elvedina Muzaferija, Igor Laikert, kao i nekoliko vrhunskih trenera iz regije.

Među njima su i nekadašnji trener slovenačke reprezentacije u brzim disciplinama profesor Stojan Puhalj s Mariborskog univerziteta i vrhunski internacionalni trener i dugogodišnji oficijelni serviser Holmenkola u Svjetskom kupu Pavel Grašič.

"Program i aktivnosti ovog jedinstvenog kampa usmjerene su na obuku i usavršavanje različitih elemenata iz domena skijaških vještina. Koncept kampa je da omogući da se najbolji skijaši kroz edukativno – praktični rad povežu s mladim takmičarima da bi stvorili nadogradnju skijaške platforme koja garantuje napredak mladih skijaša u BiH", istakao je predsjednik Olimpica Edin Durić.

Inače, kompanija Telemach generalni je pokrovitelj eminentnog skijaškog kampa koji će se uskoro održati na olimpijskoj ljepotici.