{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Iskompleksirani otac psihički zlostavljao Lindsay Vonn

T
11.2.2010. u 10:59
0
3
Iskompleksirani otac psihički zlostavljao Lindsay Vonn
0
Iskompleksirani otac psihički zlostavljao Lindsay Vonn
Lindsay Vonn (Foto: AP)
U razgovoru za Denver Post američka skijašica Lindsay Vonn prvi put je otkrila problem koji je imala s iskompleksiranim ocem, od kojeg se udaljila nakon udaje 2007. godine.
Alan Kildow, nekad profesionalni skijaš i nakon toga uspješan odvjetnik, nije žalio truda preseliti čitavu porodicu iz Minneapolisa u Colorado kada je kod kćerke primijetio vlastiti skijaški gen. U Vancouveru Lindsey, koja se danas preziva Vonn, Kildow neće bodriti uživo, već će se zadovoljiti gledajući je na televiziji.

Lindsey, tada još s prezimenom Kildow, definitivno je raskrstila s ocem uoči Olimpijskih igara u Torinu prije četiri godine. Iako ne voli govoriti o tome, otvorila se za Denver Post.

"Tata me uvijek euforično podržavao u pozitivnom situacijama, kad mi je išlo, a takvih je bilo oko 90 posto. No, kad bih podbacila, strašno bi se razočarao. Neuspjeh nije znao podnijeti", rekla je Lindsey dodavši: "Uvijek je sve bilo ili jako vruće ili jako hladno. Bilo je previše kritika i previše negativnosti. Zbog toga mi je uistinu bilo teško uravnotežiti emocije."

Sam Alan Kildow rado se odazove svakom novinaru koji želi razgovarati o njegovoj kćeri kao o skijašici, ali ne želi govoriti o sukobu.

"Ne želim ulaziti u te detalje. Lindsey je moja kći, volim je, i na tu temu više nemam što za dodati", kaže on.

Napetost između oca i kćeri eskalirala je zbog ljubavnog odnosa Vonn s Thomasom Vonnom, bivši američkim skijašem koji je od nje stariji devet godina. Tata Kildow tu vezu nikad nije odobravao. Lindsey je učinila po svom i udala se za Vonna 2007. godine, koji je od tad postao njen najveći oslonac.

Za razliku od Kildowa, skijašičina majka Linda Krohn, koja se od supruga razvela 2003. godine, vlastitog zeta obožava.

"On je toliko dobar prema njoj da ona nema nikakva razloga brinuti o bilo čemu drugome osim o vlastitom skijanju. Mislim da imaju prekrasan odnos."

Tata Kildow ipak je sportski ponosan na Lindsey.

"Tehnički gledano, ona skija savršeno. Pozicija bokova, pozicija ramena, pozicija ruku... sve to radi savršeno. Jednostavno je najbolja. Trenutno je na svom zenitu i doista mislim da nikad nije izgledala bolje. Naravno, subjektivan sam, ali mislim da ne griješim."

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Ko će osvojiti Evropsko prvenstvo u rukometu
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: