Skijanje
574

Ilma Kazazić osma na Evropa kupu u alpskom skijanju za osobe s invaliditetom

Klix.ba
Ilma Kazazić
Ilma Kazazić
U nastavku skijaške sezone za osobe s invaliditetom, u ponedeljak, 12. decembra, u austijskom Pitztalu u organizaciji IPC vožen je Evropa kup. Na ovom velikom događaju učestvovalo je ukupno 150 takmičara raspoređenih u tri kategorije. Bh. reprezentativka Ilma Kazazić je osvojila osmo mjesto.

U disciplini veleslalom (GS) nastupila je naša reprezentativka i članica Skijaškog kluba osoba s invaliditetom "ILMER" Ilma Kazazić.

Kazazić je startala devetnaesta (19) i uprkos lošim vremenskim uslovima na ovom glečeru u cilj je doskijala osma.

Ilma je u subotu, 10. decembra, nastupala i na IPCAS trkama, gdje je u disciplini veleslalom zauzela 14. mjesto, dok je u nedjelju, 11. decembra, u prvoj vožnji utrke slaloma (SL) usljed loše sportske sreće promašila posljednju kapiju.

Međutim, to nije izbacilo našu skijašicu iz dobrog ritma, što je pokazala dan kasnije na Evropa kupu.

Naša Paraolimpijka, koja već duže vremena na međunarodnoj skijaškoj sceni uspješno predstavlja Bosnu i Hercegovinu i Paraolimpijski Komitet BiH, zalaganjem novoosnovanog skijaškog kluba za osobe sa invaliditetom "Sarajevo", u budućim takmičenjima imat će pridruženog člana u sjedećoj kategoriji, veoma perspektivnog skijaša Fahrudina Ćatovića, što je veliki doprinos razvoju ovog sporta u BiH.

Ilma će sa Ćatovićem dalji ciklus takmičenja nastaviti u Rinnu u Austriji, poslije čega dvojac bh. tima od 23. do 31. januara 2017. godine očekuje veliki sportski događaj - Svjetsko prvenstvo u Italiji. Naš nacionalni tim će nastupiti pod pokroviteljstvom Paraolimpijskog komiteta BiH.

Skijaški klub osoba s invaliditetom "ILMER" se zahvaljuje Općini Novi Grad Sarajevo, Gradskoj Upravi i Paraolimpijskom komitetu, koji su svojom podrškom u 2016. godini omogućili kvalitetne pripreme i nastupe naše skijašice.