Trenutno najbolji
7

Hirscher: Došao sam u Pyeongchang uživati, plan je da budem pobjednik

Klix.ba
Marcel Hirscher (Foto: EPA-EFE)
Marcel Hirscher (Foto: EPA-EFE)
Austrijanac Marcel Hirscher jedan je od glavnih favorita za osvajanje zlatne medalje na Zimskim olimpijskim igrama u Pyeongchangu u disciplini slalom i veleslalom, a ta medalja ujedno je i jedina koja mu nedostaje u bogatoj karijeri.

Trenutno vodeći u generalnom plasmanu smatra da bi osvajanje zlatne medalje bilo fenomenalan uspjeh, ali i da mu eventualno osvajanje prvog mjesta neće značajno promijeniti život.

"Bio bi to fenomenalan uspjeh, ali ne i onaj koji će mi promijeniti život ili karijeru. Ono što mogu reći jeste da dolazim po pobjedu i to je moj plan. No, planovi se ne ostvaruju uvijek, mogu ostvariti svoje snove, a može se i desiti da osvojim samo jednu srebrenu medalju", rekao je Hirscher pa nastavio:

"To što imam 55 pobjeda u Svjetskom kupu i šest velikih kristalnih globusa daje mi određeno samopouzdanje, a jedino što mogu uraditi sada jeste da uživam. Nemam više pritisak da nešto moram osvojiti, ni da se dokazujem, ostalo je samo uživanje. Imao sam sjajnu karijeru", završio je Austrijanac.

On će u Pyeongchangu imati priliku da osvoji četiri medalje s obzirom na to da planira takmičenje u slalomu i veleslalomu, a vjerovatno će nastupiti i u superveleslalomu i kombinaciji.