Skijanje
0

Giorgio Rocca pobjednik slaloma u Chamonixu

NINA
Giorgio Rocca
Giorgio Rocca
U četvrtom slalomu sezone voženom danas u francuskom Chamonixu talijanski skijaš Giorgio Rocca sjajnom vožnjom deklasirao je konkurenciju.

Drugi je bio vodeći slalomaš Svjetskog kupa do ove utrke Benjamin Raich zaostavši za Talijanom sekundu i 33 stotinke, dok se izvrsnim drugim laufom Šveđanin Markus Larsson probio do trećeg mjesta i rezultata karijere. Četvrti je završio Finac Kalle Palander, a Ivica Kostelić osvojio je peto mjesto.

Nakon četiri od deset slalomskih utrka Rocca vodi u borbi za mali Kristalni globus s deset bodova prednosti ispred Raicha i 82 ispred Austrijanca Rainera Schoenfeldera.

Nakon današnjeg slaloma prekosutra je na programu utrka veleslaloma koja će se voziti u švajcarskom Adelbodenu.

MARLIES SCHILD SLAVILA U DANAŠNJEM SLALOMU

SANATA CATERINA (NINA) - Današnji slalom vožen u talijanskoj Santa Caterini pripao je austrijskoj skijašici Marlies Schild koja je slavila s vremenom 1:29:96.

Marlies Schild

Na pobjedničkom postolju našle su se još Amerikanka Kristine Koznick koja je za pobjednicom zaostala petnaest stotinki, i Njemica Monika Bergmann-Schmuderer od koje je Schild bila brža za 24 stotinke.

Ovom pobjedom Schield je izbila na drugo mjesto u borbi za mali Kristalni globus u slalomu i sada zaostaje za Finkinjom Tanjom Poutiainen osamdeset bodova.

Poutiainen je osvojila šesto mjesto i tako došla do novih četrdeset bodova u Svjetskom kupu, s kojima je još više povećala prednost ispred Janice Kostelić i Anje Paerson, koje su danas ostale bez bodova.

Nakon prva dva dana u kojima su se vozila dva spusta najviše razloga za zadovoljstvo imala je Janica Kostelić koja je zbog 5. i 7. mjesta osvojila još 81 bod u Svjetskom kupu, Anja Pareson osvojila je samo jedan bod, dok je Tanja Poutiainen bila bez bodova jer ne nastupa u spustu. Ipak, zbog dva šesta mjesta u veleslalomu i slalomu Finkinja je došla do novih osamdeset bodova s kojima se opet izdvojila na vrhu u poretku Svjetskog kupa.

Nakon Santa Catarine Poutiaunen, Kostelić, Paesron i društvo preselit će u Cortinu d'Ampezzo gdje će od 12. do 16. januara voziti dva superveleslaloma i dva spusta.