Užas na stazi
29

Francuski skijaš slomio nogu na prekinutoj utrci na zagrebačkom Sljemenu

N. K.
Victor Muffat-Jeandet (Foto: Slavko Midzor/Pixsell)
Victor Muffat-Jeandet (Foto: Slavko Midzor/Pixsell)
Francuski skijaš Victor Muffat-Jeandet danas je u prekinutoj utrcu na zagrebačkom Sljemenu pao, a iako odmah nije izgledalo toliko strašno, francuski skijaški savez je potvrdio da je slomio desnu nogu u predjelu zgloba.

Muffat-Jeandet je krenuo kao 12., a nogu je slomio na sredini staze zbog čega će propustiti Olimpijske igre u Pekingu u februaru.

"Naš skijaš povrijeđen je tokom zagrebačkog slaloma i ima prijelom zgloba desne noge. Vraća se u Francusku kako bi krenuo s oporavkom. Brz oporavak", napisao je Francuski skijaški savez na Twitteru.

Podsjetimo, muški slalom za Svjetski kup na zagrebačkom Sljemenu koji se trebao održati danas je otkazan zbog loših uvjeta na stazi.

Iako je prvu vožnju odvozilo 19 skijaša, nakon toga je odlučeno da su uvjeti takvi da ne dozvoljavaju nastavak utrke.

Prvobitno se utrka trebala održati jučer, ali zbog stanja snježne podloge u donjem dijelu staze bila je na pragu otkaza.

Odluku o današnjem otkazivanju donio je direktor Međunarodne skijaške federacije (FIS) za tehničke discipline Svjetskog kupa za muškarce Emmanuel Couder, a navedeni razlog za ovakav rasplet je loše stanje podloge.