Svjetski kup skijašica
0

Fabienne Suter pobjednica superveleslaloma

Totalsport
Fabienne Suter je bila među najboljima i jučer (Foto: AFP)
Fabienne Suter je bila među najboljima i jučer (Foto: AFP)
Nakon spusta u subotu, najbolje skijašice su dan kasnije u austrijskom Bad Kleinkircheimu vozile superveleslalom Svjetskog kupa. U nedjelju su na stazi dominirale Švicarkinje.

Naime, skijašice iz te reprezentacije su osvojile prvo, četvrto, peto i šesto mjesto. Najbolja je bila 27-godišnja Fabienne Suter, koja je dan ranije osvojila treće mjesto u spustu.

Za Suter je ovo bila četvrta pobjeda u karijeri u Svjetskom kupu, te već treća u superveleslalomu. Ostvarila je Suter pobjedničko vrijeme 1:09.55, a s vrha je pri ulasku u cilj svrgnula Slovenku Tinu Maze koja je sa 34 stotinke zaostatka mogla proslaviti drugo mjesto. Na podiju se još našla mlada austrijska skijašica Anna Fenninger koja je ujedno skočila na četvrto mjesto ukupnog redoslijeda Svjetskog kupa.

Spomenimo i Švicarke o kojima smo govorili: četvrta je bila Aufdenblaten, peta Gut, a šesta Gisin.

Spomenimo i tek 16. mjesto vodeće u ukupnom redoslijedu Svjetskog kupa Lindsey Vonn. Amerikanka je donekle "kiksala" i dan ranije, bila je četvrta u spustu. Vonn je inače ove sezone imala dvije pobjede u dvije dosadašnje utrke superveleslaloma. U redoslijedu te discipline Vonn je prva sa 215 bodova, dok druga Fenninger ima 200 bodova.

Svjetski kup, superveleslalom u Bad Kleinkircheimu:

  1. Fabienne Suter (Švi) 1:09.55
  1. Tina Maze (Slo) +0.34
  2. Anna Fenninger (Aut) +0.74
  3. Franzi Aufdenblaten (Švi) +0.78
  4. Lara Gut (Švi) +0.88