Skijanje
1

Eti Cup 2017 u nedjelju na Bjelašnici

Klix.ba
U organizaciji Marketing agencije B40, u nedjelju 19.2.2017. godine na Bjelašnici biće održano 12. Međunarodno takmičenje menadžera u skijanju - Eti Cup 2017.

Takmičenje je prvobitno trebalo biti održano proteklog vikenda, ali je zbog nedovoljno snijega za ski utrku odgođeno za predstojeći vikend. Nakon novih snježnih padavina, najavljenih za subotu, biće stvoreni uslovi za održavanje ove tradicionalne trke. Takođe uz trud KJP ZOI’84, koji je u proteklim noćima pokrenuo sistem za vještačko osnježivanje staze, uslovi za trku će biti optimalni.

Za trku su prijavljena 62 menadžera i menadžerke. Rok za prijavu je produžen do subote tako da se svi zainteresovani za učestvovanje na Eti Cup 2017 mogu i dalje prijaviti na e-mail [email protected].

Svi učesnici trebaju doći u nedjelju, 19.2.2017. godine u 9:30 sati u info šator takmičenja po svoj startni broj. Voziće se dvije veleslalomske trke, prva počinje u 11 sati, a druga u 13 sati. Nakon druge trke biće upriličena završna svečanost i proglašenje pobjednika.

Takmičenje se boduje u tri grupe: žene, muškarci do 50 godina, muškarci preko 50 godina. Nagrade za najbolje mendžer(k)e skijaše obezbijedili su Sol Azur, Poli, Avalon sports club i Eti. Svi posjetioci Bjelašnice će u subotu imati priliku degustirati novu Poli hrenovku.

Takmičenje će se ove godine održati zahvaljajući podršci prijatelja ovog projekta Eti, Poli, Verso, KontoUp, RailCargo Logistics, Sol Azur, Deloitte, Knap Studio, Avalon sports club, i Divel. Medijski pokrovitelji su Klix.ba, RSG radio, Antena Sarajevo, Radio Mix, InStore, Oslobođenje, Hayat TV, BBI Centar, i Scsport.ba.

Dodatne informacije možete pogledati na www.b40.ba ili se javiti na telefon 033 203 846 ili e-mail [email protected].