Ostvarila cilj
328

Elvedina Muzaferija nakon otkazivanja utrke spusta izborila plasman u finale Svjetskog kupa

H. H.
Elvedina Muzaferija (Foto: EPA-EFE)
Elvedina Muzaferija (Foto: EPA-EFE)
Najbolja bosanskohercegovačka skijašica Elvedina Muzaferija sutra neće nastupiti na utrci spusta Svjetskog kupa u Kvitfjellu (Norveška), ali saznala je dobre vijesti.

Naime, Elvedina je prije ovoga vikenda bila 23. u poretku spusta, te je nakon otkazivanja utrke u Norveškoj definitivno osigurala plasman u finale Svjetskog kupa u kojem će nastupiti 25 najboljih skijašica u ovoj disicplini. Finale će se održati u austrijskom Saalbachu 23. marta s početkom u 11:15.

S obzirom na to da spust utrka ne može biti održana bez najmanje jednog zvaničnog treninga, a da isti uvjet ne važi za Super-G, u Kvitfjellu bismo ipak mogli pratiti duplo takmičenje u superveleslalomu.

Ukoliko to vremenski uslovi dozvole, norveški ski centar bi u subotu i nedjelju mogao biti domaćin Super-G avanturama.

To bi bila dobra vijest za Muzaferiju jer bi joj se povećale šanse da uđe među najboljih 25 skijašica u poretku Super-G i tako izbori finale Svjetskog kupa i u toj disciplini koje je na programu 22. marta.

Trenutno je Muzaferija na 58. mjestu u ukupnom poretku Svjetskog kupa sa 102 boda. U poretku spusta je na visokom 23. mjestu sa 69 bodova, dok u Super G-u zauzima 29. mjesto sa 33 boda.