Godina iz snova
3.1k

Elvedina Muzaferija 16. mjestom u finalu Svjetskog kupa u spustu okončala sezonu

N. M.
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Bosanskohercegovačka skijašica Elvedina Muzaferija osvojila je 16. poziciju na posljednjoj spust utrci sezone u Svjetskom kupu za skijašice u austrijskom Saalbachu.
Nastupila je danas 24-godišnja Visočanka u utrci finala Svjetskog kupa u spustu, s vremenom od 1:46.96 zauzela je 16. mjesto, a tako su joj za dlaku izmakli bodovi koje osvaja prvih 15.

Pobjedu u ovoj utrci spusta odnijela je Austrijanka Cornelia Huetter, iza nje je Slovenka Ilka Štuhec (+0.17), a treće mjesto je zauzela Nicol Delago iz Italije (+0.49).

Muzaferija je za pobjednicom zakasnila 1,88 sekundi te je u ukupnom poretku spusta pala na 24. mjesto jer ju je na 23. zamijenila Ester Ledečka iz Slovačke, koja je danas bila jedanaestoplasirana.

Pobjedom je pomenuta Cornelia Huetter stigla do Malog kristalnog globusa kao najbolja skijašica ove sezone u spustu, pošto je danas potpuno podbacila Lara Gut Behrami.

Sve rezultate i poredak današnje utrke možete pogledati na ovom linku.

Utrka je održana u austrijskom Saalbachu, gdje se kroz cijelu aktuelnu sedmicu održavaju finalne utrke Svjetskog kupa, a podsjećamo da je jučer Muzaferija nastupila i u superveleslalomu.

Taj nastup nije najbolje završio po bh. skijašicu budući da ga je okončala padom nakon prvog sektora staze, u kojem je bila vodeća s 15 stotinki prednosti u odnosu na prvoplasiranu.

Podsjećamo, u ovosedmičnom finalu Svjetskog kupa u skijanju nastupalo je po 25 najboljih skijašica iz svake discipline posebno.

Muzaferija je sezonu u spustu završila na 24. mjestu u ukupnom poretku, dok je u veleslalomu Visočanka na 23. poziciji.

S ukupno 151 osvojenim bodom ove sezone zauzela je i 54. mjesto u ukupnom poretku Svjetskog kupa za skijašice.