Skijanje
0

Direktor Heada: Bode Miller će i dalje skijati

Totalsport
Kontroverzni američki skijaš Bode Miller nagovijestio je prije nekoliko mjeseci da se može dogoditi scenarij po kojem više neće nastupati u takmičarskom alpskom skijanju.

Četverostruki svjetski prvak, nositelj dvije srebrne medalje sa Olimpijskih igara i dvostruki pobjednik Svjetskog kupa, posljednji je put na skijama bio tokom SP-a u francuskom Val d'Isereu na kojem je bio jedno od razočarenja (bez osvojene medalje).

No, cijelu prošlu sezonu Svjetskog kupa Miller je prošao s ozljedom gležnja, a u posljednjim utrkama nije nastupio jer je dane provodio s jednogodišnjom kćerkicom, za koju je tek tada saznala javnost.

Tih dana je i najavio mogućnost da se ode u penziju, ali suprotne riječi je ponudio direktor Heada (na kojima Miller nastupa), bivši skijaš, Rainer Salzgeber.

  • On planira nastaviti karijeru. No, nemojte se čuditi ako vam on kaže drugačije.

Sam Bode Miller (31) je za agenciju AP rekao sljedeće:

  • Nemam povjerenja u medije i neću vam reći ništa po tom pitanju. Ionako ste uvijek pisali po svome, pa tako i sada možete staviti u tekstu o meni što god poželite - rekao je Bode.

Salzgeber je, pak, prenio još neke riječi američkog skijaša.

  • Meni je, pak, natuknuo i to da nije fokusiran na Olimpijske igre u Vancouveru sljedeće godine. Pa, sada vi zaključite...