Skijanje
108

Branković osvojio 17. mjesto na Evropskom prvenstvu

Klix.ba
Seniorski reprezentativac Bosne i Hercegovine u brzom klizanju (short track), Edin Branković nije uspio izboriti plasman u finalnu utrku na Evropskom prvenstvu u Torinu, saopćeno je iz Saveza klizačkih sportova BiH.

"Drugog dana takmičenja u polufinalu trke na 1500 m imao je izvanredan nastup, ali u izuzetno jakoj konkurenciji, iako je bio blizu, nije uspio ući u finale. Njegov plasman na ovom takmičenju na 17. mjesto u konkurenciji 47 najboljih brzoklizača Evrope predstavlja izuzetan rezultat. Također, ovaj plasman našeg reprezentativca omogućio je Savezu klizačkih sportova BiH da naredne godine na Evropskom prvenstvu naša zemlja ima dva svoja predstavnika", dodaje se u saopćenju.

Edin nakon završetka Evropskog prvenstva na kratko dolazi u Sarajevo, a onda ponovo putuje na nastavak priprema u belgijski Hasselt, gdje će sa svjetski poznatim trenerom Pieterom Gysel trenirati do odlaska i nastupa na svjetskim kupovima, koji će se održati u Dresdenu (Njemačka) od 3. do 5. februara i Minsku (Bjelorusija) od 10. do 12. februara ove godine.

"Navedeni nastupi i pripreme imaju jedini cilj da Edin tempira formu za uspješne kvalifikacije i odlazak na Zimske olimpijske igre 2018 u Južnoj Koreji", poručili su iz Saveza klizačkih sportova BiH.