Kraj karijere
0

Anja Pärson najavila da 2010. napušta skijanje

Totalsport
Švedska skijašica Anja Pärson izjavila je za švedsku televizijsku stanicu TV4 kako će joj sljedeća sezona vjerojatno biti posljednja u karijeri.
  • To je moj cilj, povući se sljedeće godine – rekla je Pärson, od koje se ipak očekuje nastup na Zimskim olimpijskim igrama u Vancouveru, koje su dogodine na rasporedu u februaru.

Skijašica koja će 25. aprila napuniti 28 godina, jedna je od najuspješnijih sportašica današnjice općenito. Tome u prilog govore dva osvojena Velika kristalna globusa, sedam zlatnih medalja sa Svjetskih prvenstava, kao i jedno olimpijsko zlato sa Igara u Torinu 2006.

Tijekom 11-godišnje karijere Pärson je u Svjetskom kupu pobijedila u 40 utrka i jedna je od rijetkih skijašica s pobjedama u svih pet disciplina, a jedina je skijašica koja je osvojila zlatnu medalju u svih pet disciplina na Svjetskim prvenstvima.

Ove sezone Pärson je imala brojnih problema s povredom koljena, što je jedan od glavnih razloga zašto nije osvojila medalju na Svjetskom prvenstvu u Val d'Isereu, njenom prvom SP-u bez medalje nakon debija u Vailu 1999. godine.

  • Naučila sam živjeti s bolovima u koljenu. Svjesna sam svih posljedica kao i činjenice da bi se sve moglo završiti već sutra – zaključila je Šveđanka rođena u Tarnabyju, rodnom gradu jednog od najboljih skijaša svih vremena, Ingemara Stenmarka .