sport
0

Skenderija: Otvoren 34. sajam sporta

FENA
U dvorani “Mirza Delibašić”- KSC Skenderija danas je svečano otvoren 34. međunarodni sajam sporta.

Sajam ima za cilj unapređenje i razvoj sporta, omasovljavanje sportskih klubova, škola, udruženja, društava te prezentacija sportske literature, časopisa i sportskih emisija.

Na sajmu, koji će trajati do 12. aprila, predstavljeni su novi proizvodi i usluge renomiranih proizvođača sportske opreme i rekvizita. Svoje štandove u Skenderiji imaju osam bh. sportskih saveza i više od 40 sportskih škola, klubova i udruženja koji će prezentirati svoje projekte.

"Ovo je tek drugi samostalni sajam sporta i svjesni smo kako moramo mnogo raditi i ulagati da bi ubuduće ovaj događaj postao ekonomski interesantan za izlagače iz regiona. Ipak, nadamo se velikom broju posjetilaca i vjerujem da će svako naći ponešto za sebe jer je ponuda kvalitetna i zanimljiva", kazao je Suad Džindo, generalni direktor KSC Skenderija.

U okviru sajama u organizaciji Fakulteta sporta i tjelesnog odgoja (FASTO) iz Sarajeva održan je simpozij "Čovjek i moderni svijet”, što je bio uvod za obilježavanju 45. godišnjice Fakulteta.