sport
65

Skakaču Harisu Selimoviću i njegovom treneru klub nije platio pripreme

Piše: E. M.
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Jedan od uspješnijih atletičara Atletskog kluba "Zenica", Haris Selimović, uskoro bi mogao promijeniti klub u kojem trenira, s obzirom da nisu odobrene pripreme njegovom treneru Elviru Krehmiću i njemu.

U razgovoru za Klix.ba je kazao kako trenira što bolje može, ali da to nije dovoljno te da je bilo potrebno obaviti pripreme van Zenice.

"Što se tiče mene, sada trenutno treninzi idu po planu i spremam se za sezonu, a iz kluba jedinu podršku imam od trenera Elvira Krehmića koji osigurava potrebnu opremu i vitamine. Klub iz samo njima poznatih razloga nije odobrio pripreme treneru i meni, a s obzirom na rezultat koji spada u elitnu kategoriju atletičara, to je njihova dužnost", kazao je Selimović.

Pripreme u Makarskoj za Harisa i njegovog trenera iznose oko 500 KM, ovisno o tome koliko traju. Selimović je još kazao kako je klub pojedinim atletičarima platio pripreme, ali da ne zna po kojem principu i zbog čega nije on bio na tom spisku.

"Nekim atletičarima su pripreme plaćene, mislim, dosta toga ima što oni trebaju ispoštovati, ali ovo sada za pripreme je bila 'kap koja je prelila čašu'. Sada u subotu nisam nastupao na državnom prvenstvu u Sarajevu zbog nezadovoljstva, a za dalje ću vidjeti. Imamo nekoliko opcija, a ako ništa ne bude, ni promjena kluba nije isključena", zaključio je Selimović za Klix.ba.