|

Skaka o EYOF-u: BiH i Sarajevo su osvojili veliki aplauz olimpijske porodice

Skaka o EYOF-u: BiH i Sarajevo su osvojili veliki aplauz olimpijske porodice
40
Klix.ba
26.10.2019. u 15:23
13
komentara
40

dijeljenja
Skaka o EYOF-u: BiH i Sarajevo su osvojili veliki aplauz olimpijske porodice
U Varšavi se jučer i danas održava 48. Generalna skupština Evropskog olimpijskog komiteta u sklopu koje se podnose finalni izvještaji za EYOF 2019.
"Okončali smo posljednje obaveze prema Evropskm olimpijskom komitetu. Pohvale za naš rad stižu sa svih strana, a 50 zemalja je prihvatilo izvještaj. Imamo mnogo razloga da budemo ponosni jer sada možemo sublimirati profesionalne stavove najveće internacionalne instance koja ima pravo ocijeniti naš rad. Organizacijom EYOF-a, dobili smo novi ugled i otvorili vrata za naredne događaje", istakao je gradonačelnik Sarajeva, Abdulah Skaka.

Dodaje da je Olimpijski komitet BiH na čelu sa Izetom Rađom, potpredsjednicima Sinišom Kisićem i Marijanom Kvesićem, generalnim sekretarom Saidom Fazlagićem, te svim članovima, posebno doprinio ovakvom razvoju, te da je Bosna i Hercegovina prezentirala svoju cjelovitost na zdravim osnovama sportskog duha.Na Generalnoj skupštini obratili su se i predsjednik Evropskog olimpijskog komiteta, Janez Kocijančič, te predsjednik Koordinacijske komisije EYOF-a, Jozef Liba, koji su naglasili da je EYOF 2019 uz odličnu organizaciju, poslao snažnu poruku sa ovih prostora.

Prema riječima Kocijančiča, to je jedan od najznačajnijih bh. projekata koji nije samo najveće sportsko takmičenje od Zimskih olimpijskih igara 1984., već i izvanredna platforma za zbližavanje ljudi i jačanje sportskog sistema naše zemlje.

"Sarajevo i cijela Bosna i Hercegovina imaju svijetlu budućnost. Ta budućnost je u rukama mlade generacije", istakao je.

Gradonačelnik Sarajeva je kazao da čestitke stižu od relevantnih, sposobnih i znalački orjentiranih.

"To nas izdvaja. Bosna i Hercegovina i grad Sarajevo osvojili su veliki aplauz olimpijske porodice“, dodao je Skaka.
Prijavi grešku


Komentari (13)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...