Velika utakmica u Miamiju
56

Sjajni Kansas City Chiefsi nadvisili San Francisco 49erse u 54. Super Bowlu

R. D.
Foto: EPA-EFE
(Foto: EPA-EFE)
Kansas City Chiefsi odigrali su najbolje kad je to bilo najpotrebnije i nakon 50 godina uzeli Super Bowl. Ekipa sjajnog trenera Andyija Reida vratila se iz rezultatskog minusa i slavila protiv odličnih San Francisco 49ersa rezultatom 31:20.

Chiefsi su u najvažnijim momentima imali u sjajnim izdanjima svoje najbolje igrač, što je uz sjajno vođenje Reida bilo dovoljno za veliko slavlje. Ponajprije se to odnosi na sjajnog mladog Patricka Mahomesa koji je proglašen najkorisnijim igračem.

Velike i važne stvari krenule su još u prvoj četvrtini kad je Mahomes, prva zvijezda Chiefsa, završio jednu odličnu akciju utrčavanjem od jednog jarda u zadnju zonu.

San Francisco se vratio u egal kroz touchdown Kylea Juszczyka nakon kratkog dodavanja od 15 jardi Jimmyija Garoppoloa.

Treća četvrtina označila je odvajanje 49ersa, prvo je Robbie Gould između vratnica smjestio drugi field goal, da bi potom jedan sjajan drive touchdownom trčanjem od jednog jarda kompletirao ove sezone sjajni Raheem Mostert.

Sredinom posljednje četvrtine Chiefsi su se vratili u egal nakon touchdowna Travis Kelcea. Najvažniji potez ranije bilo je dodavanja Mahomesa za Tyreeka Hilla od 44 jarda. Nakon svega na semaforu je stajalo 20:17 za 49erse.

Chiefsi su zagospodarili utakmicom i rezultatom nakon nekoliko sjajnih poteza Petricka Mahomesa te milimetarskog touchdowna Damiena Williamsa. Dvije i po minute prije kraja bilo je 24:20 za Chiefse.

Do kraja 49ersi nisu imali snage za preokret, Chievsi su utakmicu priveli kraju i s još jednim touchdownom Damiena Williamsa otišli do velikog slavlja.