|

Sjajna atmosfera i veliki broj nagrada obilježili "Jaffa igre bez granica"

Sjajna atmosfera i veliki broj nagrada obilježili "Jaffa igre bez granica"
37
L. K.
3.12.2019. u 19:16
1
komentara
37

dijeljenja
1/4
2/4
3/4
4/4
Sportsko-zabavna manifestacija "Jaffa Igre bez granica” uspješno je održana 30. novembra 2019. godine u sportskoj dvorani "Novo Sarajevo” u Sarajevu.
Na takmičenju je učestvovalo preko 500 mališana iz Sarajeva, a samu manifestaciju posjetilo je preko 1.000 posjetilaca. Manifestaciju je ispred Opštine Novo Sarajevo, koja je podržala Igre, svečano otvorio načelnik Opštine, Nedžad Koldžo.

Mališani su se takmičili u pet zabavnih disciplina u četiri uzrasne grupe, a pred navijačima, roditeljima, prijateljima i drugarima, pokazali su brzinu, spretnost i sklonost ka timskom radu.

Osim osnovaca i djece iz sportskih klubova i škola sporta, nastupili su i mališani iz Servisnog centra "Dajte nam šansu”, kome je na kraju manifestacije doniran dio sredstava. Cijelu manifestaciju upotpunio je nastup plesača iz Plesnog centra "Just Dance”.

Prema riječima koordinatora ovog putujećeg karavana zabave, Željke Gajić, „Igre bez granica“ su i ovaj put ispunile svoj cilj, a to je da se djeca zabave, druže i sklapaju nova poznanstva, te barem na nekoliko sati budu bez mobilnih telefona. Igre bez granica u Sarajevu premašile su sve granice posjećenosti.

"Zaista mi je veliko zadovoljstvo kada pogledam oko sebe i vidim stotine bezbrižne, razigrane djece koja uživaju u program koji je moj tim priredio. Njihova radost je naša najveća nagrada i pohvala. Ovog puta, imali smo preko 500 prijavljenih mališana. Već se radujem Igrama u Sarajevu naredne godine”, izjavila je Željka Gajić.

Na samom kraju ove manifestacije, proglašeni su pobjednici za svaku uzrasnu grupu koji su "Igre“ napustili sa bogatim poklon paketima koje je pripremila kompanija "Gatarić“. Svi prijavljeni takmičari nagrađeni su utješnim paketićima kompanije “Jaffa”.

Sljedeća, i posljednja stanica u ovoj godini, je Banja Luka. Organizatori najavljuju mnoga iznenađenja, te vam preporučujemo da pratite njihov zvanični sajt Igre bez granica kako ne biste ništa propustili.
Prijavi grešku


Komentari (1)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...