sport
131

Sisak: Bh. hokejašice ostvarile ubjedljivu pobjedu na prvoj međunarodnoj utakmici

Anadolija
Foto: Anadolija
Foto: Anadolija
Na prvoj ženskoj međunarodnoj utakmici u historiji bh. hokeja, hokejašice BiH zabilježile su ubjedljivu pobjedu nad timom KHL Sisak rezultatom 1:12. 

Najučinkovitija igračica utakmice bila je 18-godišnja Amra Požegija koja je postigla pet golova, dok je njena suigračica 12-godišnja Uma Nea Zaimović zabilježila četiri pogotka. Lora Ciglar je postigla jedini poen za ekipu Siska. 

Ova prijateljska utakmica odigrana je pred oko stotinu navijača na otvorenom klizalištu Zibel u hrvatskom gradu Sisku.

Hokejašice BiH predvođene selektorom Anthonyem Londonom, nadigravši tim iz Siska pokazale su uigranost i fizičku spremnost. Prema riječima Londona, hokejašicama je ova pobjeda dodatni motiv za buduće angažmane. 

 "Bile su brze, opasne i disciplinirane, i odigrale su svoju prvu međunarodnu utakmicu s dignitetom. Ovo je podsticaj i motiv za još veći angažman ovih djevojaka u budućnosti, iako im nedostaju elementarni uvjeti za trening, a to je postojanje ledene dvorane u kojoj bi se moglo trenirati makar šest mjeseci godišnje. Zetra će skinuti ledenu plohu već krajem februara, što za nas znači da treninge moramo nastaviti na suhom", zaključio je London, dodajući kako je uz pomenute okolnosti teško sačuvati entuzijazam u ekipi. 

Domaćini utakmice, KHL Sisak, su iskazujući gostoprimstvo timu BiH za budućnost dogovorili nove utakmice.