{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Široki Brijeg domaćin kampa za cheerleding i cheerdance

Klix.ba
19.10.2013. u 22:30
0
28
Široki Brijeg domaćin kampa za cheerleding i cheerdance
0
Široki Brijeg domaćin kampa za cheerleding i cheerdance
Splatine
Za sve one koji žele naučiti kako biti cheerleader imat će priliku za to na jednodnevnom kampu za cheerleding i cheerdance (navijačko-akrobatski ples i pom pon ples ) koji će se održati 10. novembra u Širokom Brijegu.
Organizator kampa je Navijački savez Bosne i Hercegovine (Cheer Union BiH), a domaćin kampa je HPK Široki inače prvi cheer klub nastao na području BiH. Osim domaćeg trenera u goste dolaze i viceprvakinje svijeta Spalatine, navijačice Hajduka.

Prijavu za kamp poslalo je već velik broj sportaša Bosne i Hercegovine, a ono što je bitno naglasiti da za učestvovanje na kampu nije potrebno da budete član kluba, ako se želite zabaviti, naučiti sve o navijačko akrobatskom i pom pon plesu dobro ste došli.

Kamp osim za članove je i seminar za sve one koji žele postati treneri, a svi će nakon kampa dobiti diplomu za cheer i cheerdance.

Kamp je organiziran u skladu sa svim pravilima i sistemom rada u Americi. Osim samog učenja bit će orgnizovano i mini takmičenje među svim učesnicima kampa, a najuspješnije očekuju i nagrade.

"Cheerleading je od 31.05. priznat i službeno kao sport, te je sve veće zanimanje za ovaj sport. U državi imamo 12 klubova koji su popunjeni sa članovima, a otvaraju se i novi u onim mjestima gdje još nije bilo kluba. Kada sam krenula u Širokom 2009. godine nisam mogla ni zamisliti da će naglo krenuti sa razvojom i u našoj državi. Ponosna sam što možemo dovesti Spalatine u Bosnu i Hercegovinu, iako su blizu, ali su veoma tražene i teško ih je angažirati. Pozivam ovom prilikom sve one koji se bave plesom ne bitno koji uzrast jer već na kampu imamo prijavljenih i onih sa 4 godine i onih sa 26 da dođu u Široki. Bit će to jedan lijepi plesni dan u Širokom Brijegu", rekla je cheerleadersica Nikolina Čolak iz HPK Široki.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: