{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Siniša Kisić preuzeo dužnost predsjedavajućeg OK BiH

F
5.6.2008. u 17:19
0
0
Siniša Kisić preuzeo dužnost predsjedavajućeg OK BiH
0
Siniša Kisić preuzeo dužnost predsjedavajućeg OK BiH
Na sjednici Izvršnog odbora Olimpijskog komiteta Bosne i Hercegovine (OK BiH) danas je izvršena redovna rotacija na čelu Predsjedništva - tročlanog kolegijalnog organa ove najveće spotrske krovne organizacije u zemlji.
Funkciju predsjednika OK BiH u narednih 16 mjeseci obavljat će Siniša Kisić, koji je na toj dužnosti zamijenio Marjana Kvesića.

Novomenovani predsjedavajući OK BIH zahvalio je Kevsiću na dosadašnjem trudu i zalaganju u vođenju OK BiH, u kako je rečeno "jednom turbulentnom zatečenom stanju".

Kisić je na današnjoj press konferenciji među prioritete rada OK BiH naglasio, realizaciju Projketa Peking 2008., kao i implementaciju Zakona o sportu.

"Predsjedništvo i IO OK BiH podržali su tri značajne stvari, Zakon o sportu, učešće OK BiH u budućim aktivnostima oko implemetacije ovog zakona, zatim donošenje i usvajanje odluke o početku rada Agencije za antidoping kontrolu u BiH i usvajanje prijedloga osnova za vođenje pregovora za pristupanje BiH međunarodnoj konvenciji za borbu protiv dopinga u sportu" kazao je Kisić.

Nakon OI u Pekingu, kao najvažnijeg sportskog događaja ove godine, OK BiH u narednom periodu očekuje niz drugih aktivnosti za koje se već sada mora početi pripremati. To su dva omladinska sportska festivala Evrope, u februaru i junu naredne godine, te Mediteranske igre.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: