sport
52

Sin Michaela Schumachera kreće očevim stopama

Klix.ba
Mick Schumacher (lijevo) (Foto: EPA)
Mick Schumacher (lijevo) (Foto: EPA)
Čini se kako će Mick Schumacher, sin sedmostrukog šampiona Formule 1, Michaela Schumachera, krenuti stopama svoga oca, nakon što je osigurao pobjedničko postolje u njemačkom juniorskom prvenstvu u kartingu ove sezone.

Ovaj 15-godišnjak, koji je završio drugoplasirani na svjetskom prvenstvu u Francuskoj prošlog mjeseca, u nedjelju je za malo izgubio prvo mjesto te završio prvenstvo iza glavnog rivala Davida Beckmanna.

Tinejdžer, međutim, obećava da je ovo samo početak njegove sportske karijere, a ove je sezone uspio osvojiti i još jednu titulu u Evropi, prenosi Daily Mail.

Njegovi uspjesi dolaze u vrijeme kada se njegov 45-godišnji otac bori za život i oporavlja od teških povreda glave koje je zadobio na skijanju u Francuskoj, u decembru prošle godine.

Nakon što se takmičio pod majčinim prezimenom Betsch, Mick Schumacher je usvojio ime Mick Jnr ove sezone. Poslije osvojene titule viceprvaka svijeta u kartingu, izjavio je da je ponosan na taj veliki rezultat.

"Međutim, moj cilj je biti svjetski prvak. Ovo je tek početak moje karijere", rekao je.

Michael Schumacher je imao sličan početak svoje legendarne sportske karijere. Počeo se trkati već sa četiri godine, nakon što mu je otac napravio stazu za karting. Već sa 15 godina osvojio je titulu njemačkog prvaka u kartingu. Nakon toga, napravio je fenomenalnu karijeru u F1.

Porodica je uzdrmana nakon Michaelove nesreće u Francuskoj. On je sada na rehabilitaciji u svojoj kući u Švicarskoj, a pred njim je težak i mukotrpan put oporavka.

Michaelova porodica, uključujući i Micka, uglavnom ne želi govoriti u javnosti o njegovom zdravstvenom stanju.