sport
0

Shevchenko najveći promašaj Engleske

Sarajevo-x.com
U tradicionalnom novogodišnjem izboru najvećih promašaja u engleskoj Premijer ligi, ove godine je bez sumnje pobijedio Andrey Shevchenko.

Ukrajinski internacionalac je u dresu Čelsija u potpunosti razočarao, a ostrvski mediji su ga čak svrstali i na vječitu listu najgorih igrača koji su ikada bili na travnatim terenima u Engleskoj, saznaje durmitorcg.com.

Nekada najbolji golgeter italijanske lige, kada je predvodio napad Milana, Shevchenko sada jedva da može da se izbori i za klupu londonske ekipe.

Na pomenutoj listi je ostavio iza sebe i čuvenog Al Diaoa, koji je postao poznat po tome što je odigrao samo 53 minuta za Southampton. Zahvaljujući sjajnoj biografiji koja je, kako se kasnije ispostavilo, bila lažna, uspio je da prevari čelnike Southamptona da ga dovedu, ali ga je publika zvižducima praktično najurila sa terena, a ugovor je odmah raskinut. Za razliku od njega, Holanđanin Winston Bogarde je proveo u Chelseau četiri godine (odradio ugovor do kraja), a za to vrijeme je odigrao 11 utakmica. Treba napomenuti da mu je sedmična plata bila 40.000 funti.

Navijači Manchester Uniteda se još uvek sjećaju italijanskog golmana Masima Taibija. On je za tri utakmice uspio da primi deset golova (gotovo svi su bili njegova greška), a prosto je nevjerovatno kako je uspio da se nametne ser Aleksu Fergusonu za prvog čuvara mreže „crvenih đavola“.